Selecteer een pagina

Hoger in Google met linkbuilding

Meer klanten werven met linkbuilding

Eén van de manieren om je website hoger in Google te laten scoren is linkbuilding. Met het krijgen van backlinks stijgt je website in Google, wordt je website betere vindbaar en krijg je meer bezoekers. Een uitstekende manier dus om nieuwe klanten te werven.

Maar linkbuilding heeft wel wat voeten in de aarde…

Wat is linkbuilding?

Bij het bepalen van je positie beoordeelt Google je website op veel factoren. Eén van die factoren is het aantal links die vanaf andere websites naar jouw website doorverwijzen. Dit zijn ‘backlinks’. Met zo’n backlink concludeert Google dat jouw website waardevolle informatie bevat, anders zou die andere website niet naar jou verwijzen, en daardoor stijg je in de Google ranking. Linkbuilding is het verzamelen van backlinks.

Linkbuilding zonder te spammen

Helaas is linkbuilding in een negatief daglicht komen te staan, omdat het regelmatig misbruikt werd. Spam was het resultaat. Hierdoor was het niet meer de waardevolle content die bepaalde of je hoger in Google kwam, maar het aantal links dat je online in het rond slingerde. Google kreeg dit door en scherpte haar algoritmes aan.

Google updates

Google past haar regels tot wel honderden keren per jaar aan. Het is dus moeilijk om bij te houden wat nu precies wel en niet mag. Ook maakt Google niet alles bekend. Toch zijn er wel wat belangrijke zaken af te leiden. Eén ding is in ieder geval duidelijk: Google waardeert kwalitatieve backlinks.

Kwaliteit boven kwantiteit

Van kwaliteit worden wij blij! Niet alleen keurt Google dit goed, belangrijker is dat je potentiële klanten dit waarderen. Uiteindelijk draait het daar om: relevante informatie aan je lezers verstrekken, een vertrouwensband opbouwen en een autoriteit worden in je branche. Zo haal je nieuwe klanten binnen.

Linkbuilding voor jouw website

Wij werken alleen met kwalitatieve linkbuilding strategieën.

Voor betere resultaten, ook op de lange termijn.

Ontdek hoe jouw website beter vindbaar wordt voor nieuwe klanten!

Linkbuilding is tijdrovend

Het zogenoemde ‘whitehat’ linkbuilding, waarbij de focus op kwaliteit ligt, is een tijdrovende klus. Het kan veel gemakkelijker door bijvoorbeeld een linkpakket te kopen. Maar dit zijn meestal links die voor jouw onderneming niet relevant en dus van lage kwaliteit zijn. Ook bij linkbuilding is maatwerk vereist.

Langetermijnstrategie

Daarnaast werkt linkbuilding alleen als je actief op zoek blijft naar nieuwe backlinks. Je concurrenten zijn hier immers ook voortdurend mee bezig, want ook zij willen hoog in Google komen. Om hoog te blijven staan, moet je actief blijven met het verzamelen van backlinks.

Besteed je je tijd liever aan ondernemen?

Ja, ik wil linkbuilding graag uitbesteden

Anderen bekeken ook:

Website vindbaar maken

De vindbaarheid van je website vergroten? Wij kijken kritisch naar je website en optimaliseren je website voor Google en potentiële klant.

SEO teksten laten schrijven

Vlotte teksten die passen bij jouw bedrijf en je doelgroep, die zorgen voor een hoge positie in Google én nieuwe klanten binnenhalen.

Zoekwoord onderzoek

Met een uitgebreide zoekwoord analyse weet jij waar de kansen liggen, zodat je met je website hoog in Google komt en je doelgroep bereikt.