Selecteer een pagina

Zoekwoorden onderzoek

hoger in Google

Betere zoekwoorden dan je concurrentie

Je hebt een keurige website waarop je uitlegt wat je te bieden hebt, en toch lukt het niet om bezoekers te krijgen. Waar komt dit door? vraag je je af. Het antwoord is simpel: je gebruikt alleen de populaire short tail zoekwoorden. Dit zijn de zoektermen die al je concurrenten gebruiken waardoor het moeilijk is om op de eerste pagina van Google te komen. Een uitgebreid zoekwoorden onderzoek is de oplossing.

Wat is een zoekwoorden onderzoek?

Het opstellen van een SEO-strategie begint met een gedegen zoekwoordanalyse. Bij zo’n onderzoek kijken we heel precies naar de trefwoorden die je potentiële klanten gebruiken. Je wilt dat deze klanten jouw website kunnen vinden, en daarom moeten we de zoekwoorden die zij gebruiken in kaart brengen.

Zoekwoorden die klanten gebruiken

Om de juiste Google zoektermen te vinden, gebruiken we diverse programma’s. Deze (dure) SEO-software neemt ons veel werk uit handen, maar uiteindelijk blijft het mensenwerk. Door middel van een uitgebreide intake vertel jij ons precies wat je doet en wie je ideale klanten zijn. Wij gaan daarna analyseren welke zoekwoorden deze potentiële klanten gebruiken als ze in Google op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem.

Scoren in Google met long tails

We hebben al heel veel ervaring met het uitvoeren van keyword analyses en we weten dan ook zeker dat we een mooie lijst met zoekwoorden voor je kunnen samenstellen. Vaak gaat het om synoniemen waar je nog niet aan had gedacht. Of om zogenoemde ‘long tails’ waar het zoekvolume heel laag van is, maar die je toch een enorm aantal bezoekers opleveren.

Geoptimaliseerde SEO-teksten

Heb je al een professionele website (laten maken), inclusief de teksten? Aan de hand van het zoekwoordonderzoek optimaliseren wij je teksten. Zo scoort je website hoger in Google en weten potentiële klanten je website veel beter te vinden. Wil je nieuwe teksten? Uiteraard helpen we je graag door goede SEO-teksten te schrijven.

Benieuwd hoe een zoekwoord onderzoek jouw website naar de top in Google kan brengen?

Vraag vrijblijvend om meer informatie

Zoekwoorden voor Adwords

Bij het analyseren van je zoekwoorden brengen we ook voor je in kaart op welke zoekwoorden je het beste een Adwords campagne kunt starten. Dit is namelijk weer een andere tak van sport; goede zoekwoorden voor een Adwords campagne zijn vaak niet de zoekwoorden waar je organisch op wilt en kunt scoren.

SEO-proof blogteksten

De lijst met zoekwoorden kun je ook gebruiken bij het schrijven van je blogs. Een goede manier om gevonden te worden door potentiële klanten, is het schrijven van informatieve blogs. Bezoekers vinden deze blogs omdat jij in je tekst zoekwoorden gebruikt waar zij op zoeken. Zo gebruik je één uitgebreide zoekwoord analyse voor meerdere doeleinden.

Kan ik dat zelf?

Een keyword analyse kun je zelf uitvoeren, maar dan moet je wel flink investeren in tools en software. De gratis keyword planner van Google is helaas niet geschikt voor een uitgebreid zoekwoord onderzoek. Wij hebben dan ook geïnvesteerd in diverse software en web based programma’s om zo de beste keyword analyses voor jou uit te kunnen voeren. Overigens kost zo’n analyse veel tijd.

Kosten zoektermen onderzoek

De prijs van een keyword analyse hangt af van diverse factoren, zoals:

  • hoeveel producten en diensten je hebt;
  • of je alleen de pareltjes wilt ontdekken;
  • of je alle relevante zoekwoorden wilt laten analyseren.

Wij passen onze werkwijze aan jouw wensen aan, zodat je nooit meer betaalt dan nodig is. Onze tarieven starten bij €300 en lopen op afhankelijk van hoe uitgebreid je de analyse wilt laten uitvoeren.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Anderen bekeken ook:

SEO teksten

Vlotte teksten die passen bij jouw bedrijf en je doelgroep, die zorgen voor een hoge positie in Google én nieuwe klanten binnenhalen.

Vindbare website

De vindbaarheid van je website vergroten? Wij kijken kritisch naar je website en optimaliseren je website voor Google en bezoeker.

Blogs laten schrijven

Met een actieve blog informeer je bezoekers en scoor je hoger in Google. Kwalitatieve blogs zorgen ervoor dat je een autoriteit wordt in je vakgebied.