Selecteer een pagina

Hulp bij zakelijke social media

Bereik je klanten via social media

Social media zoals Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook zakelijk kun je social media inzetten, zodat je een flink aantal potentiële klanten bereikt die jouw bedrijf anders niet hadden gevonden. Met de juiste online marketingstrategie bereik je je doelgroep nog beter, stijgt je website in Google én trek je nieuwe klanten aan.

Liever geen omkijken naar je social media,
maar wel het maximale eruit halen?

Meer bereik met social media

Door social media op de juiste manier in te zetten, verhoog je het bereik van je website. Niet ieder kanaal geeft hetzelfde resultaat. Bij zakelijke social media moet je vooral goed kijken waar jouw doelgroep actief is. Is dit Twitter, dan focus je je daar op. Maar ook Facebook, Instagram en Pinterest zijn enorm populair.

Welk social media kanaal kiezen?

Bij het bepalen van je social mediastrategie kijk je allereerst naar je doelgroep, maar er zijn meer factoren waar je rekening mee moet houden. Instagram en Pinterest zijn visuele media en dus perfect als je prachtig beeldmateriaal te delen hebt. Wil je meer discussie en reacties, dan is Facebook een beter medium.

Betrokkenheid vergroten

Een ander groot voordeel van social media is dat je de betrokkenheid bij je merk vergroot. Denk bijvoorbeeld aan winacties, de lancering van nieuwe producten en diensten of ludieke evenementen. Door je zakelijke social media op de juiste manier in te zetten, verhoog je de betrokkenheid van je potentiële klanten enorm.

Online marketing uitbesteden

Social media inzetten is niet ingewikkeld. Het is vooral logisch nadenken (wat wil mijn ideale klant?), uitproberen (wat werkt wel en wat niet?) en de kunst bij je succesvolle concurrenten afkijken (wat doen zij?). Hier gaat wel ontzettend veel tijd en energie in zitten. Wil je je online marketing liever uitbesteden? Wij nemen het graag van je over, zodat jij je kan focussen op ondernemen.

Ontdek hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf!

Ik wil hier meer over weten

Hoger in Google

Google kijkt onder andere naar je activiteit op social media bij het bepalen van de ranking. Een website of blog die veel gedeeld worden op social media komen daardoor hoger in Google. Als veel mensen je url delen, zo concludeert Google, dan zal de content wel interessant en van hoge kwaliteit zijn.

Content op social media

Uiteraard moet je niet zomaar je url in het rondslingeren op de diverse social media kanalen. Dan raken lezers alleen maar geïrriteerd en zien ze je als spammer. Met een goede strategie haal je de beste resultaten. Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Wij helpen je graag!

Besteed je je tijd liever aan ondernemen?

Wij nemen je social media activiteiten graag van je over!

Anderen bekeken ook:

E-mailmarketing

Dé manier om potentiële klanten op een persoonlijke manier te benaderen. De juiste nieuwsbrief naar de juiste prospect op het juiste moment.

Adverteren op Facebook

Is je doelgroep actief op Facebook, dan is adverteren op Facebook de methode om je bereik te vergroten. Ook goed voor het versterken van je merk.

Adwords

In één keer bovenaan in Google? Dat kan met Adwords. Hulp nodig bij het opzetten van Adwords campagnes? Dan zit je bij Joona goed.