Selecteer een pagina

Hoger in Google met een SSL-certificaat

Veiligheid op het internet wordt steeds belangrijk. Ook Google ziet dit in en stimuleert website-eigenaren om hun websites te beveiligen met een SSL-certificaat. Dit is niet alleen belangrijk voor grote websites en webshops; ook ondernemers en bloggers moeten hun website beveiligen. Doe je dit niet, dan gaat dit ten koste van je vindbaarheid in Google en je jaagt er bezoekers mee weg.

Hoger in Google met https

In 2014 liet Google weten dat ze websites met https gaan belonen door ze hoger te laten scoren in Google. Websites die al zijn overgestapt van http naar https merken inderdaad na een tijdje een stijging in de ranking. Deze invloed zal alleen maar groter worden. Met een SSL certificaat rank je dus hoger in Google.

Melding onveilige website

Google heeft aangekondigd eind 2017 ‘Niet veilig’ meldingen voor http-websites, waarop gebruikers gegevens kunnen invullen, te gaan geven. Enkel een zoek-veld op je website is al voldoende. Een bezoeker die jouw website dan opent, ziet dan de waarschuwing ‘Not secure’ of ‘Niet veilig’. Menig bezoeker zal je website snel weer verlaten!

Nu overstappen!

Natuurlijk wil je niet dat Google jouw http website omlaag rankt en hem labelt als ‘Niet veilig’. Een veilige website is belangrijk voor je vindbaarheid in Google. Genoeg redenen om zo snel mogelijk over te stappen van http naar https.

Overstappen is een lastige klus. Je links moeten blijven bestaan en je wilt geen klanten en lezers verliezen. Hieronder vind je de uitleg hoe je dit kan doen. WordPress, een ander CMS of een custom site? Geen probleem, de basics zijn hetzelfde. Wij helpen iedereen.

Liever je tijd aan ondernemen of bloggen besteden?

Voor jou hebben we een perfect all-in pakket om je helemaal te ontzorgen. Voor slechts €165 regelen wij de complete overstap van http naar https voor je!

Bekijk de details

Wat is https en SSL?

Https staat voor ‘HyperText Transfer Protocol Secure’ en is een beveiligde versie van http. Deze beveiliging komt tot stand met een SSL-certificaat. SSL staat voor ‘Secure Sockets Layer’. Door het SSL-certificaat wordt de verbinding tussen de server en de bezoeker beveiligd. Dit betekent dat zogenoemde ‘sniffers’ geen data kunnen verzamelen die tussen de website en de bezoeker stroomt. Denk hierbij aan persoons- en betalingsgegevens.

Voor bloggers en ondernemers

Voor webshops lijkt het logisch om een SSL-certificaat te gebruiken. Maar ook voor bloggers en ondernemers met een blog en bedrijfswebsite is het belangrijk om over te stappen naar https. Stel het dan ook niet langer uit. Beter nu, dan later, als je website verder is gegroeid (meer kans op errors). Google geeft ook gelijk websites met een SSL certificaat een hogere ranking en een ‘Veilig’ label.

Overstappen – wat moet je doen?

Overstappen gaat in een paar stappen.

1. SSL-certificaat installeren

Je kunt een SSL-certificaat bij je hosting kopen en het door hen laten installeren. Of je koopt een certificaat bij een andere partij, maar dan moet je alsnog je hosting vragen of zij het voor je willen installeren. Dit kun je niet zelf doen.

2. Website overzetten naar https

Deze stap bestaat uit diverse kleinere stapjes. Zo moet je redirects instellen, zodat je bezoekers automatisch naar de https worden gestuurd.

Vooral deze laatste stap – je website daadwerkelijk overzetten – is gevoelig voor errors. Je plugins moeten mogelijk handmatig aangepast worden. En als je harde links gebruikt, moet je ook die goed controleren. Controleer ook je sitemap en robot.txt bestand en pas waar nodig aan.

3. Stel Google op de hoogte

Ben je klaar met overstappen, dan moet je nog op twee belangrijke plekken je url aanpassen:

  • Google Analytics | Ga in het beheerdersgedeelte naar ‘property-instellingen’ en verander je standaard-url naar https. Ga terug naar het beheerdersgedeelte en klik onder ‘Weergave’ op ‘Instellingen weergeven’. Verander onder ‘URL van website’ http in https.
  • Google Search Console | Maak een nieuwe property aan met je https-domeinnaam. Verifiëren is als het goed is met één klik gedaan. Selecteer deze https variant als je voorkeursdomein.

Heb je Adwords ads lopen? Pas dan ook hier je domeinnaam aan!

SEO tips na https-overstap

Om je vindbaarheid in Google te verhogen, zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen.

Hoewel de redirects ervoor zorgen dat je backlinks werken, is het beter om je belangrijkste backlinks aan te passen in https. Neem hiervoor contact op met de website-eigenaar en vraag of je link kan worden aangepast.

Voeg de s ook toe aan je domeinnaam op social media kanalen (Facebook, Google+, Twitter etc).

Controleer je website op broken links. Sowieso zijn broken links vervelend voor bezoekers die doorklikken, maar ook Google houdt hier niet van.

De overstap uitbesteden?

Wij bieden een all-in pakket voor de overstap naar https!

In dit pakket zit inbegrepen:

  • Advies over het type SSL-certificaat dat het beste bij jouw website/webshop/blog past.
  • Configuren van je website, zodat het certificaat goed werkt.
  • Doorsturen van bezoekers van http naar https.
  • Updaten van alle content en links op je website zodat deze naar de https versie wijzen.
  • Heb je een WordPress site? We passen ook je plugins en thema aan, zodat ze keurig werken op https.
  • Veranderingen in Google Analytics en Google Search Console doorvoeren.

Kosten voor het hele all-in pakket zijn €165 (exclusief BTW).

Vul hier je gegevens in om de https migratie service aan te vragen.

10 + 6 =